Download for free joomla 1.6 templates and sign up with webhostinghub for a reliable joomla hosting service.

Schaaklessen voor de jeugd

opleidingSchaakclub Luctor et Emergo Waregem organiseert komend seizoen opnieuw schaaklessen voor de jeugd. Niet alleen draagt het schaakspel bij tot de algemene en strategische ontwikkeling van een kind, bovendien is dit ook een aangename en leuke ontspanning.

De schaaklessen gaan door op vrijdagavond van 18u30 tot 20u00 in de vergaderzaal van De Treffer (Meersstraat 5, Waregem). Elke les wordt er op een speelse en educatieve manier uitleg gegeven over een schaakthema, worden hierop vervolgens oefeningen gemaakt en wordt afgesloten met een schaakpartij tegen een andere leerling.

Er wordt les gegeven in verschillende groepen, die onderverdeeld worden naargelang de schaaksterkte van het kind. De laagste groep zijn schakertjes die geen kennis hebben van het schaakspel, maar dit wensen te leren.

Voor deze schaaklessen is er geen leeftijdslimiet, maar we raden wel aan dat het kind kan lezen en schrijven. In de meeste gevallen wordt gestart met schaakles vanaf de lagere school.

Gedurende het schaakseizoen worden vier schaaktornooien voor jeugdspelers in onze kalender ingepland.

Heb je interesse ? Kom dan eens langs op onze opendeuravond op vrijdag 15 september van 18u30 tot 20u00 in De Treffer. Op vrijdagen 22 en 29 september geven we dan twee demonstratielessen waarin we ook de schaaksterkte van de kinderen bepalen. Vanaf oktober starten we definitief met schaakles.

Hebben jullie vragen of wensen jullie meer uitleg ? Neem gerust contact met Bart De Schepper, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0492/53 15 26.